Ma reggel nem kisebb feladatra vállalkozott Vadon Jani a Morning Show műsorvezetője, mintsem, hogy részt vegyen az Ice bucket challenge-ben. Az esetről videós anyag is készült, melyben Rákóczi Ferinek és Gönczi Gábornak jutott a megtisztelő szerep, hogy leönthessék jeges vízzel rádiós társukat. Jani elmondta az eset után, hogy Gábornak igaza volt abban, hogy inkább csak a jégdarabok kopogása volt kellemetlen a fején.Gábornak onnan volt ilyen nagy tapasztalata benne, mert a Fókusz egyik adásában indította útjára ezt a fura játékot Magyarországon. Jani egyébkénét Kisót, Abaházi Csabit és Kovács Áront hívta ki, akiknek 24 órájuk van a feladat teljesítésére. A történethez az is hozzátartozik, hogy Janit az égvilágon senki se hívta ki és úgy indult neki a feladatnak.

Ez az egész dolog egyébként Amerikából származik. A challenge alapcélja az, hogy felhívja a figyelmet az ALS más néven Amyotrophic lateral sclerosis betegségre. Az amiotrófiás laterálszklerózis végzetes bénulással járó betegség, ami az izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejteket pusztítja. A játék célja az, hogy vagy teljesíted a kihívást, vagy adakozol az asla.org-on. Magyarországon már sokan nem az ALS-el foglalkozó alapítványoknak, hanem egyéb magyar alapítványnak ajánlják fel az adományt, valamint akkor is felajánlanak, ha teljesítették  a kihívást.

Képkivágás.JPG

 

Címkék: class fm ice bucket challenge

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineradiok.blog.hu/api/trackback/id/tr556634345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása